Бережіть здоров'я з молоду!

Бережіть здоров'я з молоду!

16.09.2019 08:20:03

Синдром офісного працівника – складний комплекс симптомів, що включає дисфункції органів та систем на тлі хронічного стресу, перевтоми, ненормованого робочого дня, тривалого статичного навантаження та порушення ергономіки тіла, що призводить до психо-емоційного вигорання та розвитку патологій з боку опорно-рухового апарату, органів зору, травної, серцево-судинної та нервової систем:

– м'язово-скелетні болі в спині, шиї, верхніх кінцівках

– головні болі та мігрені

– синдром «комп'ютерної миші» (тунельний синдром)

– серцево-судинні захворювання (атеросклероз, гіпертонічна хвороба, аритмія і ін.)

– синдром «сухого ока»

– захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрит і виразка шлунка, хронічний коліт і ін.)

– захворювання дихальної системи: часті простудні захворювання, бронхіт, пневмонія, бронхіальна астма

– геморой і тріщини прямої кишки

– хронічні запальні захворювання органів малого таза (хронічний простатит у чоловіків, хронічний ендометрит, сальпінгоофорит у жінок)

– ожиріння

– варикозне розширення вен нижніх кінцівок, тромбофлебіт. 

Офісний синдром розвивається поступово. Першими його симптомами, зазвичай, є болі в спині та руках, оніміння верхніх кінцівок включаючи пальці. На початковому етапі процес зворотній та піддається немедикаментозній корекції, що включає зміну розпорядку дня та харчування, оптимізацію робочих процесів, заняття спортом. Однак, у більшості випадків зазначені рекомендації залишаються нереалізованими через брак часу або сил. Порушення кровообігу прогресує, інтелектуальний і творчий потенціал різко знижуються, про заняття спортом вже годі й думати – хибне коло замкнулось!

На офісний синдром страждають переважно люди молодого віку 30-40 років. У цей період життя компенсаторні та адаптаційні механізми огранізму функціонують добре, тому, зазвичай, щоб відновитися достатньо короткого відпочинку. Однак патологічні зміни в організмі прогресують та, у майбутньому, можуть призвести до розвитку серйозних хвороб. 

Комплексне послідовне застосування медикаментозних та немедикаментозних методів лікування перших симптомів сприяє зменшенню больового синдрому, покращанню кровообігу, нормалізації функції органів та систем. При усуненні дисбалансу скелетно-м’язової системи, знижується напруга в усьому опорно-руховому апараті і нервовій системі. А через вегетативну нервову систему новий стан передається і внутрішнім органам, сприяє відновленню організму, підвищується працездатність і настрій. 

Своєчасне лікування офісного синдрому у молодому віці - є запорукою збереження здоров'я у зрілому.
facebook